Maykel Blanco y su Salsa Mayor til Oslo og Stavanger

SalsaNor feirer 20 år med salsa i Norge i år! Og som Norges eldste organisasjon for fremme av latinamerikansk og afro-karibisk musikk og dans, slår vi på stortromma og inviterer Cubas topp-orkester Maykel Blanco y su Salsa Mayor til mini-turné i Norge.

Første konsert er på Cosmopolite i Oslo fredag 15. november, og dagen etter, lørdag 16., på Folken i Stavanger. SalsaNor har i dag sitt hovedkontor på Sentralen i Oslo, men ble første etablert i Stavanger i 1999. SalsaNor har utstrakt aktivitet i forma av dansekurs, festivaler, konserter både i Oslo, Stavanger og Trondheim. I tillegg arrangerer organisasjonen en svært populær, årlig dansereise til Cuba hver Påske.

Maykel Blanco y su Salsa Mayor omtales som det mest energiske, innovative og solide live-ensemblet fra Cuba det siste tiåret! Orkesteret fyller i år 15 år og tar med seg superstjernen Mayito Rivera (over 20 år som hovedvokalist i Los Van Van) på sin Europa-turné i november. Deres nyeste album, «Que tiene que te mueve», kom ut NÅ i april, og har allerede høstet store lovord blant ledende djs innen sjangeren. Hit´en «Chaka chaka» er allerede blitt en favoritt på dansegulvet.


Bandleder Maykel Blanco er den yngste musikeren som noensinne har ledet et cubansk storband. Han startet sin utdanning til perkusjonist fra 12 års alderen, og dannet sitt første band allerede da han var 15. Som 23-åring i 2005 etablerer han 14-manns orkesteret Salsa Mayor, og mottok etter kort fartstid med orkesteret ulike priser, både nasjonale og internasjonale, for “Beste salsa-orkester”, “Beste musikk-arrangement”, “Årets Beste Live-opptreden” etc.

Deres store gjennombrudd var i 2010 med albumet “Soy lo que te hala”, og etter dette har orkesteret årlig turnert Europa, Asia, Nord-Amerika og Latin-Amerika. Albumet «Que no me quiten la fé» som kom ut i 2016 skapte en ny boom i salsamiljøer over hele verden, og da orkesteret spilte for første gang i Norge oktober 2017, var konserten utsolgt og flere måtte snu uten å få høre denne energibomben fra Cuba. Sørg for at du får med deg en av konsertene i november. Billetter kommer for salg i mai.

Line-up:

Maykel Blanco Cuevas, piano
Yordis Larrazabal Moya, vokal
Javier Mar l Valera, vokal
Alejandro, Gonzales Casanova, vokal
Altides Landa Batista, vokal
Jaime Yunier Cruz Bustillo, congas
Jorge Victor Gonzalez Diaz, bass
Ahmed González Posada, trompet
Lázaro Antonio Gonzalez Lopez, trompet
Juan Gabriel Serguera Estevez, trombone
Omar Alvarez Ramírez, trombone
Jose Luis Matos Pies, slagverk
Victor Bell , keyboard
Yamichel Cuevas Jimenez , minor perc
Alejandro Silva Fayat, lydtekniker
Oscar Leon Contreras, lydtekniker monitor

Special Guest: Mayito Rivera, vokal


Publisert

i

, , , , , , ,

av

Stikkord: