Salsaglede i Stavanger i 18 år

Det er ikke bare fedrelandet som feires i mai. En dag i mai for 18 år siden ble også landets eldste organisasjon for latinamerikansk dansekultur etablert: SalsaNor.
Vi gratulerer 18-åringen med dagen!

Det startet som en lokal forening på Jæren båret frem av ildsjeler og frivillighet, med ukentlige dansekurs i Stavanger, Sola og Sandnes, faste dansekvelder og en og annen konsert. Veien var ikke lang fra å introdusere salsa, merengue og bachata til nysgjerrige rogalendiger, til å ha opp til 2000 ivrige kursdeltakere i året.

   

SalsaNor fikk komme på lokal-tv, i radioen, i avisene, men vår beste reklame var jungeltelegrafen, drevet av de som allerede hadde blitt bitt av basillen. Danseinstruktørene ble invitert rundt omrking i landet for å holde kurs, og til og med over til søta bror. Snart var det ikke bare rogalendinger som deltok på helgearrangement og festivaler i SalsaNors regi i Stavanger, men danseglade fra både innland og utland.

Stavanger – Norges salsa-hovedstad?

I år er SalsaNor blitt en myndig og stolt Salsera, og Stavanger bobler over av latinamerikanske og afro-karibiske rytmer. Det finnes idag et ti-talls danseskoler, foreninger og andre som tilbyr dansekurs i latinsjangere i vår lille by, og stort sett alle disse har hatt kortere eller lengre perioder av sin dansekarriere hos SalsaNor. Det er 18-åringen ganske så kry over, og synes det er fantastisk å ha satt Stavanger på kartet som stedet i Norge med det levende og inkluderende salsa-miljøet som også mange utenfra valfarter til.

SalsaNor er nå også etablert i Trondheim og Oslo, og lokalt har vi utvidet til å tilby salsakurs på Bryne. 18-åringen er i tillegg vertskap for flere internasjonale dansefestivaler og en årlig Dansereise til Cuba.

  

Har du lært å gå, kan du lære å danse!

Salsadansen i Stavanger og omegn har betydd veldig mye for svært mange siden latino-feberen inntok byen med SalsaNor i 1999, og dansemijøet har blitt et sted hvor man i tillegg til dans og fysisk trening, har sosialt samvær, finner nye venner og blir kjent med en ny og rik musikk- og dansekultur.

Og det beste av alt: Alle kan lære å danse salsa! Det har vi 18 års erfaring med, og ser at salsa trekker til seg mennesker fra alle typer kultur- og miljøbakgrunn, i alle aldersgrupper, og vi har også egne tilbud til barn og ungdom.

Som med de fleste ting man skal lære, begynner vi med det grunnleggende, som i salsa er grunntrinnet. Det viktige her er å ta et steg om gangen, med én fot om gangen. Først et steg med venstre, så et med høyre. Akkurat som når du lærer å gå. Det er kanskje litt skummelt første gangen, men lekende lett etter hvert. Og du oppdager en helt ny verden.

SalsaNors slagord er nettopp det: Oppdag en ny verden!

Hos oss er det lav terskel og stor takhøyde. Vi vil være en organisasjon som er åpen, glad og levende, akkurat slik vi opplever den latinamerikanske kulturen.

Klar for å ta det første steget?

Lær å danse med SalsaNor StavangerPublisert

i

,

av

Stikkord: